StenbänkStockholm - Blogg

foretagsbloggar.nu

RSS

Bänkskiva Stockholm

2 Jun 2017

Att välja en bänkskiva är ett av de viktigaste valen i ditt kök. Du kommer att spendera mest tid vid den och därför anser vi att den inte ska snålas på.

Välj rätt - så du inte ångrar dig efteråt.
Vi kan tillhandahålla exemplar av olika natursten så att du kan se och känna, innan du bestämmer dig vilken bänkskiva just du vill ha.

Bestäm dig även för om du ska ha en överlimmad eller underlimmad diskho. Den senare brukar vara både snyggare och mer praktisk.

Med vänliga hälsningar
Stenbänk Stockholm

Bänkskiva Stockholm

 

Silestone - Kompositskivor

4 Aug 2016

Upptäck en köksbänk med mindre bakterier!

Silestone består av 94 % naturlig kvarts, och är den första kvartsbänkskivan med bakteriostatisk skydd, vilket ger unika egenskaper.

Silestone är det enda varumärke som innehåller en unik bakteriostatisk formel, utvecklad av Cosentino, baserad på användningen av senaste generationens silverjoner för att förhindra förökning av bakterier.

Den höga slagtåligheten överstiger även andra liknande produkter, såsom granit och fasta ytor.
Denna motståndskraft har uppnåtts tack vare kvartsens hårdhet, polyesterhartsens elasticitet och det vibrokompressionssystem som används vid produktionen.

StenbänkStockholm - Silestone

Stenbänkar Stockholm - Granit

7 Mar 2016

Vad är Granit ?

Granit är en viktig strukturell och dekorativ sten.

Den används för enorma strukturella arbeten på grund av sin höga tryckhållfasthet och hållbarhet och anses vara den hårdaste strukturella stenen.

Granit's rika färger, stelhet och densitet gör det till ett idealiskt val för kök, tvättställ, bar disk, fönsterbänk, liksom utomhusbruk till exempel utegrill. Många snygga mönster och färger gör granit den mest mångsidiga och trendiga av all sten.

Granit kräver även mindre underhåll. Granit består av kvarts, fältspat, glimmer och andra mineraler. Dessa mineraler bidrar till färgen och konsistensen av granit. Granit får en underbar mängd av olika färger och mönster från mineraler som smälts i den flytande massan som bildas. Granit är den näst hårdaste sten bredvid diamant.

Granit har varit valet av arkitekter, ingenjörer, konstruktörer, byggare och husägare eftersom det är en av de äldsta och mest hållbara byggmaterialen. Det har länge setts som den ultimata bänkskivan för kök, badrum och andra inre och yttre ytor. Granit kan behålla sin skönhet och lyster på obestämd tid.

Intressant fakta om marmor

28 Jan 2016

Marmor är en typ av kalksten som bildas när kalksten utsätts för hårt tryck under en lång tid. 
I äldre tider kunde man enkelt se var en bit av marmor kom från genom att titta på dess färg.

Marmor har använts för att bl.a göra statyer och golv sedan urminnes tider.
Taj Mahal i Indien är helt i marmor.

Marmor är en typ av metamorfa bergarter.
Metamorfa bergarter bildas genom omvandling av sedimentära eller magmatiska bergarter, ofta vid höga temperaturer och tryck nere i jordskorpan. Vid metamorfosen kristalliserar mineralen om, och nya mineral kan bildas.

Marmor härstammar vanligtvis som kalksten eller dolomit. Kalcit, dolomit kristaller och aragonit är de viktigaste komponenterna i marmor.
Marmor är normalt funnen bland andra metamorfa bergarter som gnejs och glimmerskiffer.

Marmor ligger oftast bland den äldsta delen av jordskorpan.

Stenskivan är kökets bästa vän!

19 Jan 2016

Köksrenovering är en av de större inredningstrenderna i Stockholm. Skåp, lådor och vitvaror ska matchas med bänkskivor. Det kan vara svårt att visualisera sig hur det kommer att se ut. Därför kan det vara bra med tips och att rita upp i program som t.ex Sketch Up.

Sten har inte använts i kök så länge, men på grund av sin tålighet och renlighet är den kökets bästa vän.

Genom att köpa direkt från tillverkare kan vi på StenbänkStockholm leverera svensk-tillverkade stenbänkar till ett konkurrenskraftigt pris!

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)