Stenbänkar Stockholm - Granit

Vad är Granit ?

Granit är en viktig strukturell och dekorativ sten.

Den används för enorma strukturella arbeten på grund av sin höga tryckhållfasthet och hållbarhet och anses vara den hårdaste strukturella stenen.

Granit's rika färger, stelhet och densitet gör det till ett idealiskt val för kök, tvättställ, bar disk, fönsterbänk, liksom utomhusbruk till exempel utegrill. Många snygga mönster och färger gör granit den mest mångsidiga och trendiga av all sten.

Granit kräver även mindre underhåll. Granit består av kvarts, fältspat, glimmer och andra mineraler. Dessa mineraler bidrar till färgen och konsistensen av granit. Granit får en underbar mängd av olika färger och mönster från mineraler som smälts i den flytande massan som bildas. Granit är den näst hårdaste sten bredvid diamant.

Granit har varit valet av arkitekter, ingenjörer, konstruktörer, byggare och husägare eftersom det är en av de äldsta och mest hållbara byggmaterialen. Det har länge setts som den ultimata bänkskivan för kök, badrum och andra inre och yttre ytor. Granit kan behålla sin skönhet och lyster på obestämd tid.

7 Mar 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)