StenbänkStockholm - Silestone (Kompositskivor)


Vad är Silestone

Silestone består till 94 % av naturlig kvarts, vilket ger produkten en utmärkt hårdhet och hållbarhet. Silestone är den första och enda arbetsytan av kvarts med antibakteriellt skydd, vilket ger den hygieniska egenskaper som är unika på marknaden. Det är ett utmärkt ytmaterial för arbetsytor i kök, badrum, golv och väggbeläggningar, med minimala skarvar. Dessutom har Silestone många färgnyanser, vilket ger otaliga dekorativa möjligheter: från en arbetsbänk i köket till ett helt inredningsprojekt. Silestone är en investering för framtiden. Silestone är för alltid.


Kvarts
 
Kvarts är kristalliserad kiseldioxid (SiO2), som vanligen är vitt eller genomskinligt, även om det också kan ha andra färger om det bildas i närvaro av orenheter. Det finns i rent tillstånd eller närvarande i andra beståndsdelar. På grund av sin höga hårdhetsgrad och sin resistens mot syror, används det för tillverkning av många olika typer av produkter som kräver precision och hög prestanda. Denna kvarts är den huvudsakliga beståndsdelen i Silestone-skivorna.

Kontakta oss redan idag för att få en kostnadsfri offert!

Polerad yta
Alla silestonefärger finns som standard med polerad yta. Det är den klassiska ytbearbetning. En polerad yta är stilren, snygg och elegant, samtidigt som den kräver mindre underhåll.
Suede
Vår ytfinish som kallas ”Suede” är en fantastisk yta och textur som erbjuder en unik mjuk känsla vid beröring. Den uppvisar en effekt för ögat som utstrålar ren skönhet och lyxighet. Huvudegenskaperna är: en luxuös matt finish, inga tilläggsprodukter är nödvändiga för att förstärka ytans vackra färg och ton, hög reptålighet, en mjuk och anmärkningsvärd känsla vid beröring samt en total enhet i färgen.

Resistent mot fläckar

Silestone är en icke-porös yta och mycket motståndskraftig mot fläckar från kaffe, vin, citronsaft, olivolja, vinäger, smink och många andra vardagsprodukter.

Hög motståndskraft mot syra

Kvarts är en av de hårdaste mineralerna i världen. Detta gör våra produkter mycket slitstarka, med hög motståndskraft mot yttre aggressioner.

 

Resistent mot repor

 

Kvarts är en av de hårdaste mineralerna i världen. Detta gör våra produkter mycket slitstarka, med hög motståndskraft mot yttre aggressioner.

 

Resistent mot slag och stötar

Silestones höga slagtålighet överstiger andra liknande produkter, såsom granit och fasta ytor. Denna egenskap garanterar säkerheten i ditt kök när du hanterar hårda föremål (kastruller, stekpannor osv.). Denna motståndskraft har uppnåtts tack vare kvartsens hårdhet, polyesterhartsens elasticitet och det vibrokompressionssystem som används vid produktionen.

 

BAKTERIOSTATISKT SKYDD

Vår teknik bygger på silverjoner

Silestone är det enda varumärke som innehåller en unik bakteriostatisk formel, utvecklad av Cosentino, baserad på användningen av senaste generationens silverjoner för att förhindra förökning av bakterier. Med denna formel erbjuder Silestone ytor för kök och badrum ett mervärdesskydd.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)